Jag älskar mitt körkort!

Slow Joe in the back row, det är jag vad gäller att ta körkort. Trots uppväxten på landet, där ALLA tar körkort direkt vid 18 års ålder, var jag tvungen att vara obstinat och göra tvärt emot. (Eller så var det så att alla andra fick sina körkort betalda av sina föräldrar, vilket jag inte fick av förklarliga skäl).

De pengar jag tjänade ihop som tonåring på alla mina extrajobb gick dels till att leva (flyttade hemifrån när jag var 16 år) och dels till resor. Inte fanns det en tanke på körkort där inte. När jag sen flyttade till Stockholm fanns liksom inte något behov av ett körkort, det gick ju så bra att ta sig fram ändå.

Trots att jag ständigt storhandlat med cykel, åkt buss från Ikea bärandes bokhyllan Billy och taxi till dagis när jag har varit sen, trodde jag aldrig att jag skulle skaffa körkort. Tills den dag min make mer eller mindre tvingade mig att börja övningsköra.

Han var VÄLDIGT angelägen! Första gången jag övningskörde (våren 2004) fick jag lära mig pedaler, koppling och växlar på en parkering, andra gången körde jag hem till Stockholm från Nykvarn (ca: 4 mil), tredje gången fick jag köra inne på Söder i Sthlm och kryssa mellan enkelriktade gator. Det måste också tilläggas att när jag började övningsköra var jag gravid med minstingen och det övningskördes alltid med storbarnen i bilen, förstå vilket tålamodstest! Det var den hårda vägen, men jag lärde mig snabbt. Tack vare en lugn och tålmodig handledare (tack kärleken!) klarade jag uppkörningen vid första försöket, utan att ha tagit en enda körlektion. (Dock övningskörde jag länge!)

Min tuffa start har gjort att jag inte räds någon trafik, utan kastar mig gärna ut i nya äventyr. Kör man fel, hittar man till slut rätt igen, och nu pratar jag utan gps!

2 thoughts on “Jag älskar mitt körkort!

  1. Jag väntade själv flera år med att ta körkort tills jag behövde det. Förstod aldrig poängen med att ta körkort vid 18 bara för att alla andra gjorde det när man inte hade något behov av det då. Intressant läsning. Tack för att du delar med dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s