Dags för insamlingar!

Japp, efter alla hellweeks med picknickar och avslutningar, är det dags att komma ihåg insamlingar för presenter till lärare och annat löst folk. Ibland köper vi själva till läraren/tränaren/fritidsledaren, men om någon tar initiativ till en insamling är vi gärna med.

Frågan som alltid dyker upp är då: “Hur mycket ska man lägga?” Jag överöser gärna lärare/tränare/fritidsledare med uppskattning i form av avslutningspresenter, de gör ju ett makalöst jobb för och med våra barn! Egentligen skulle man kunna lägga hur mycket som helst…

Det intressanta är sedan diskussionerna kring själva summan. Oh, my god, vilka debatter det kan bli. Jag är helt införstådd i att alla inte har samma ekonomiska förutsättningar (jag kommer ju för fasen från en familj med 10 barn!). Men, ibland slår nog dumsnålheten och obetänksamheten till med full kraft. Den berömda tjugan i summa/familj måste nog revideras och indexeras, ska vi säga att 50 kronor är det som gäller framöver?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s