Får det lov att vara lite fläsksvål?

Förra sommaren var vi en långhelg i Köpenhamn med våra bästa vänner P och J. Efter en kväll med många drinkar var vi sugna på kvällssnacks och gick in i en nattöppen butik på väg hem till hotellet. P hittade en påse med fläsksvål och fick en nostalgikick där i butiken och kunde inte sluta prata om hur hon åt dessa när hon var liten och hur gott det var. Knaprigt fläsk, salt och gott osv osv. (Måste varit något lokalt snacks, jag hade aldrig sett det förut, säkert bara skåningar som käkade dessa…)

När hon väl öppnade påsen och smakade var det inte knaprigt och krispigt utan segt och äckligt! Vi andra fick dela med oss av vårt goda snacks till den stackars nostalgikern. Mycket skratt blev det i alla fall.

Igår när jag var på Ica här hemma i Stockholm såg jag dessa på snacksavdelningen! Vad har hänt? Har dessa alltid funnits i butiker i hela Sverige? Jag förstår ingenting. Jag måste nog köpa en påse eller två och skicka ner till Skåne.

4 thoughts on “Får det lov att vara lite fläsksvål?

  1. Det är sådana här inlägg som får mig att fundera på mitt val att äta kött. Äckligt! Skicka således inget norrut! 🙂

  2. Har aldrig smakat, men köpt en gång. Lukten som slog emot mig när jag öppnade påsen räckte för att kasta allt i soporna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s