Hotellfrukost på Scandic – en stilla reflektion

Vi har vaknat upp på Scandic Hasselbacken och precis avnjutit en mycket god frukost. Jag älskar att äta hotellfrukost (i de flesta fall) och kan sitta länge och njuta.

Vi bor ofta på Scandic, eftersom de brukar ha de bästa priserna för barnfamiljer. (Speciellt om man avviker från normen och har 3 barn….) De flesta har varit helt ok och en del mycket bra, tex Scandic i Norrköping och i Berlin/Potsdamer Platz. Dock har utbudet och kvaliteten på frukosten varierat väldigt mycket. Intressant eftersom det är en kedja och de borde vara mån om att hålla samma standard på alla hotell.

För mig handlar det inte om kvantitet men absolut om kvalitet. Ett enkelt sätt att imponera är just att det ser proffsigt ut vad gäller tex uppläggningen, men framför allt måste det vara rent och fräscht! Vår hotellfrukost på Scandic KN i Oslo var så undermålig att den blir ett skämt i jämförelse med dagens frukost.
Det värsta var nog att de gick runt med en vagn och tog in disken samt skrapade av matrester i en låda på vagnen. Inte fräscht att se andras gamla matrester när man själv ska sätta sig att äta sin frukost.

Nej, Scandics ägare får nog skicka ut en testpatrull som spanar in hur frukostbuffén sköts på de olika hotellen. Jag kan gärna ta på mig det jobbet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s