Karma, ödet eller vad är det?

Jag undrar om en del personer har vissa förutbestämda olyckor/tråkiga saker som de råkar ut för. Det vill säga att man tillhör en viss kategori av tillbud?

Jag är tror inte på ödet egentligen, utan lutar mer åt Sartre och hans “dömd-till-frihet-resonemang”, dvs att man själv skapar det liv man lever och att inget är förutbestämt. Visst kan vissa incidenter och händelser som inträffar få en att fundera över om det “var meningen” att just detta skulle hända, just nu osv. Hela “Sliding Doors”-upplägget känns ju väldigt kittlande och tankeväckande.

När man då möter människor som alltid drabbas av vissa typer av olyckor eller tråkiga händelser, börjar man ju fundera på hur det hela hänger ihop. Jag har till exempel hittills (peppar peppar) inte drabbats av några tragiska dödsfall (gamla människor räknas inte dit), inte heller sjukdomar som leder till döden eller andra olyckor. (Kan inte låta bli att tänka tanken att jag jinxar detta nu..)

Men, det finns andra saker som alltid drabbar mig, dock inte lika allvarligt, men ändå saker som tillhör en viss kategori. Betyder det att jag slipper andra kategorier, eller drabbas jag till slut av allt i alla fall. (Ja, jag vet att döden drabbar oss alla, men det var inte det som var poängen.)

Eva Dahlgren resonerar lite kring detta i sin show “Ingen är som jag”, då hon menar att det är bättre att medvetet (och ofta) utsätta sig för mindre hemskheter eller tråkigheter, för då väger man upp balansen i det stora hela.

Idag köpte jag en trisslott, för om allt står rätt till i balanserandet borde jag dra en riktig vinstlott.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s