Makens nya passion – komposten

Igår var jag lite extra snäll och överraskade maken med en ny bok “Allt du behöver veta om kompost”. Han blev jätteglad! Det första han ville kolla var om det fanns något om latrinkompostering. Kul kille!

Nu kan alla våra grannar vara lugna, vi tänker inte börja med detta här i stan, utan vi ägnar oss åt kompostering av alla de slag på landet, i sommarstugan. Maken sköter verkligen om komposten och är något mer fascinerad över nedbrytningsprocessen, än resten av familjen (även om jag också är där och spanar ibland).

Det finns dock en viss tillfredsställelse att ta vara på alla sopor vi producerar. I sommarstugan är vi rent fascistiska vad gäller den biten och det är inte mycket som slängs i soptunnan. Här i stan borde vi ta oss i kragen och utnyttja kompostpåsarna som vår förening delar ut, så att inte maten slängs i vanliga soptunnorna. Skärpning familjen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s