You go girl!

Vi har uppfostrat en liten samhällsdebattör och rättvisekämpe, det är helt klart. Lillasyster tvekar inte en sekund att framföra sina åsikter vad gäller samhällets konstanta åtskillnad på killar och tjejer vad gäller kläder, leksaker, färger, sätt att vara osv osv.

Denna snart 8-åring har mejlat HM och frågat varför de gör skillnad på tjej- och killkläder i utformande och färger. Hon frågar i Sibyllakiosken varför de vill veta om det är en tjej eller kille som ska ha funboxen. Hon har skapat en trend på skolan med sin kortklippta frisyr, flera tjejer har redan tagit efter. Hon frågar farmor varför hon och storasyster fick rosa påskägg och storebror ett blått. Så fort det dyker upp någon eller något som triggar hennes genustänk blir hon som en iller och ger inte upp förrän hon får svar.

Störtskönt! Jag hoppas att hon aldrig ger upp!

3 thoughts on “You go girl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s