Överraskningar, ett nödvändigt gott eller ont?

Jag gillar överraskningar om jag vet vad det är för något. Paradoxalt, jag vet. Det är det eviga kontrollbehovet i mig som inte kan släppa taget. Om det är något speciellt tillfälle som är på gång, säg Mors Dag till exempel, så kan jag inte låta bli att fundera ut vad jag skulle vilja bli överraskad med. Jag är ett hopplöst fall, helt klart.

Till exempel så pratade jag med lillasyster i helgen om Mors Dag och kom med olika förslag på överraskningar som de skulle kunna göra. “Mamma, om du vet vad det är så blir det ju ingen överraskning” var det jag fick till svar, så jag får nog lugnt vänta ut dagen.

Jag älskar att överraska andra och kan planera och fixa i evigheter. Stunden då personen i fråga blir överraskad är oslagbar. Hela resan fram till själva överraskningen är också härlig, då man går och fnissar för sig själv och får bita sig i tungan för att inte försäga sig. (Eller hur svärmor?)

Givetvis har mina barn och maken överraskat mig helt otippat ibland, så att även jag, luttrad som jag är, har tappat hakan. Jag tror att maken har fattat att jag blir bäst överraskad när det inte är förväntat att något ska hända. Antingen är det hans strategi, eller så är det helt enkelt så att han ofta missar “bemärkelsedagar” och därför kompenserar detta med spontana överraskningar, bara så där….

Jag vet att maken har rätt när han citerar de gamla förbundskaptenerna
Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg “Man ska ha höga ambitioner och låga förväntningar”, men ack så svårt det är ibland.

4 thoughts on “Överraskningar, ett nödvändigt gott eller ont?

  1. Ack så lika vi är. 🙂 Systrar kanske? Jag börjar redan planera vad familjen kan göra för mig på min födelsedag… Knäppt!

  2. Överraskad och smått sur… Jag vill blir firad. På nåt vis. Hoppas på lite romantik från min oromantiske sambo. Hur nu det ska gå…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s