Kvalitetsauktion imorgon, hurra!

En favoritsysselsättning när vi är i sommarstugan är att gå på auktion. Alla i familjen gillar det! Lillasysters tålamod kan ibland tryta, men då pratar vi efter flera timmars sittande, helt förståeligt. Om det är en utomhusauktion och fint väder, finns det ju alltid saker att sysselsätta sig med, speciellt när det finns en lekplats i närheten, men ofta skjutsar vi hem henne till farmor, som också tröttnat på auktioner.

För barnen måste det finnas något attraktivt som de kan ropa in till rimligt pris. De kan då ha världens tålamod (för det måste man ha) och sitta timtals i väntan på just den saken. Ibland har de tur och får det de vill ha, men oftast blir det för dyrt och besvikelsen stor. En strategi de har är att ropa in lådor med massor av fina saker i (skräp enligt min mening, men det ligger ju som sagt i betraktarens öga). Dessa lådor kan de ibland få för en 50-lapp och då är lyckan stor.

Jag kommer aldrig att glömma lyckan i storasysters ögon, då hon för några år sen ropade in en banankartong med julpynt i. Lika lycklig som hon var lika förfärad blev jag när jag såg alla dessa tomtar och allt julgranspynt, som hade sett sina bästa dagar för länge sen.

Storbarna hade en period då de ropade in tavlor, oljemålningar, som gick billigt. Oftast fick de tavlorna för 20 kr/st. Överlyckliga ropade de in tavla efter tavla. Dessa tavlor hänger nu bland annat på uteplatsen i sommarstugan. Hur fula de än är, så ska man uppmuntra barnens konstintresse, eller hur?

Min stora förhoppning på auktionerna är att hitta designprylar till urbilligt pris (går sådär). Vi har förvisso ropat in en stor mängd stringhyllor, men det där ulitmata kapet har jag ännu inte gjort. Imorgon är det kvalitetsauktion, vilket betyder finare saker (men också dyrare givetvis). Maken är mest fokuserad på sina samlarobjekt inom Arvikakeramik, men jag ska nog snoka rätt på något riktigt värdefullt (som ingen annan upptäckt….) Eller så kanske jag imorgon lyckas bjuda över de 80-åriga tanterna som envisas med att ropa in just de fina vinglasen i kristall som jag vill ha. Lycka till!

2 thoughts on “Kvalitetsauktion imorgon, hurra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s