Utedusch och första doppet

I stugan är det utedusch som gäller, vilket är helt underbart (om du frågar mig och maken). Barnen skjuter gärna på duschandet om det går och kommer med diverse undanflykter. Anledningen stavas framför allt KALLDUSCH, och betyder: endast kallt vatten finnes i rören (inget annat). Varmvatten kan man få och då värmer vi vatten som hälls i en hink och som man kan skopa över sin lekamen, snacka om mindfulness! Men, det behagar ändå inte barnen (och vissa gäster, inga namn S…), men vi njuter.

Kära uteduschen i vårsol

Utsikten från duschen

Igår ville lillasyster absolut ta sitt första dopp i “vår” sjö och bedyrade att hon kunde tvätta håret och kroppen i sjön, istället för att duscha. Hur det nu kan vara behagligare? Men, envis som hon är tog hon första doppet (vet inte hur många grader vattnet kan ha varit, men det var KALLT!) Hon tvekade lite först, men tvagade sig sen noggrannt. Hon kom sen upp, kall som en isbit och med klagan om ont i huvudet. (Inte konstigt med det kalla vattnet!) Vilken ståltjej!

Den här mamman doppade sig inte!

2 thoughts on “Utedusch och första doppet

  1. Duscha ute är härligt. I iskallt vatten. Not so much. Med en varmvattenberedare skulle er utedusch vara toppen.

    • Ja, folk säger det 😉 Jag tycker nog att det meditativa momentet då man skopar varmvatten över sin kropp är något som jag inte vill vara utan. Det ena utesluter ju inte det andra i och för sig….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s