Terapi för en överstimulerad hjärna

Det är en solig dag i sommarstugan och jag ska ägna mig åt det som jag alltid gör under våren, när bara jag och lillasyster är här: olja in altanen. Det har blivit mitt jobb här på bygget och jag tycker egentligen att det är ganska skönt. Allt som har med olja, slipa och måla, gör jag med glädje.

Jag gillar de monotona momenten samt den snabba belöningen i form av fint resultat nästan omgående. Jag njuter av att jobba med händer och kropp och låter tankarna vandra dit de vill, ingen/inget som styr dem, utan bara ett flöde av osammanhängande stickspår. När jag är färdig är jag alltid väldigt stolt över mitt arbete och låter alla i min omgivning få höra det. Varje gång jag går förbi det som jag har oljat eller målat stannar jag en stund och njuter av resultatet.

Radion är på, solen värmer och altanen är tvättad, så nu är det bara att sätta igång. Lillasyster ligger i hängmattan och spelar på sitt DSI. En perfekt dag för monotont kroppsarbete med icke planerad hjärnverksamhet, I love it!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s