Att längta efter sin älskade

Jag älskar att vara tillsammans med min man, men jag tycker också om att göra saker själv och tillbringa tid för mig själv. Min längtan efter maken har egentligen inte med avstånd eller tid att göra. Jag kan längta lika brutalt mycket efter honom en vanlig jobbdag när han är i Sverige och vi har träffat varandra på morgonen, som när han är borta en längre period. Konstigt, men sant.

Jag tror inte på “distansförhållanden” (för min del alltså) utan det måste finnas en kontinuerligt närhet och delaktighet i varandras vardagsliv, för att ett förhållande ska fungera (för mig alltså).

Min älskade reser en del i jobbet och jag har lärt mig att hantera den “självtiden” väldigt bra. Det handlar ju då framför allt om logistiken i vardagen och att man är helt själv med allt som ska göras i familjen. Jag har helt enkelt jobbat in ett mönster som råder då jag och barnen är själva och det fungerar utmärkt. Saknaden efter maken infinner sig framför allt när jag kryper ner i sängen och ska sova, eller om något speciellt har hänt som jag vill dela med honom.

Jag tror inte på att det är bra att vara ifrån varandra, bara för att det ska vara så, men jag är övertygad om att vi alla behöver tid då vi är själva, både till vardag och fest, med tankar och reflektioner. Det gör oss till bättre människor. Jag vet att “självtiden” hjälper mig att inte ta min älskade för givet och min uppskattning för honom växer sig än starkare när jag får lite distans och inser vad lyckligt lottad jag (vi) är.

Efter 11 år tillsammans har jag aldrig känt att “det ska bli skönt att slippa honom”. Om jag åker iväg någonstans eller har andra aktiviteter blir det snarare “vad mysigt att göra det här nu”, vilket är en avsevärd skillnad. När jag ser min älskade efter en frånvaro (oavsett om det är över dagen eller en hel vecka) blir jag lika glad och kär. Vilken lycka!

2 thoughts on “Att längta efter sin älskade

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s