Jag krossar allt motstånd i alfapet – eller?

Vi har en fin tradition i sommarstugan, jag och maken. Vi spelar ofta ett parti alfapet när barnen somnat. Jag är uppvuxen med ordspel i olika former och kommer från en familj där ordbrickorna i alfapet fick bytas ut när de blev för utnötta och bokstäverna inte kunde urskiljas.

Alfapet förpliktigar således och det är med stort allvar ett spel inleds. SAOL ska ligga på bordet, eftersom alla tveksamma ord måste slås upp och kontrolleras. I början var maken en lätt match, men med åren har han blivit ett motstånd att räkna med, vilket är kul (och provocerande….). Denna helg har vi bara hunnit med ett parti och då KROSSADE jag honom totalt. (Men vi spelar ju mest för att det är kul….)

Nu har lillasyster (snart 8 år) fått upp ögonen för alfapet och vill spela. Vi är ju ensamma hon och jag här i stugan några dagar, så det gäller att sysselsätta sig. Ett spel inleddes före middagen och jag tänkte hjälpa henne i början, så att hon kom igång. Men det fick jag minsann inte. Hon skulle klara sig själv, envis som synden! Vad händer några drag in i spelet, jo hon klämmer till med ett USCH, som ger 31 poäng….överlycklig hoppar hon upp och gör en segerdans.

Vi ska nu återvända till omgången (efter middagspausen) och jag bävar inför slutresultatet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s