Matrester och avklippta förpackningar

Jag kanske är snål, eller så gillar jag bara inte att slänga och slösa på saker och vissa beteenden är det svårt att ändra på.

Jag klipper alltid isär tuber och andra förpackningar där man inte riktigt får ut allt i slutet. Framför allt om förpackningen innehåller dyr kräm från till exempel Kerstin Florian. Men även tandkrämstuber och annat råkar ut för samma behandling.

Vad gäller matrester så sparas allt och hamnar i frysen. Inget är för litet eller för konstigt för att frysas in (nästan i alla fall). Det kan vara en halvportion pasta, överblivna pizzabitar, fisk, potatis, ja, allt hamnar i frysen. Detta blir sedan vardagsmiddagar, när tiden inte räcker till. Det spelar ingen roll att det blir ett smörgåsbord av rester, huvudsaken är att alla hittar något som de gillar. Det funkar superbra, ingen i familjen har klagat hittills i alla fall.

Det svider verkligen att kasta mat, jag kan helt enkelt inte göra det. Uppvuxen som jag är i en storfamilj (vi är 10 syskon), så är man dessutom van att laga mat till ett helt kompani (därav mängden rester ibland….)

Vissa står helt häpna över det faktum att jag fryser in pasta (va?) eller sparar den där halva pizzan som lillasyster inte orkade (varför inte?). Jag kan ju inte tvinga gäster att äta mina rester (sorry J), men i familjen fortsätter vi med våra restorgier. Sparar både pengar och på miljön.

One thought on “Matrester och avklippta förpackningar

  1. Ett litet tillägg från Maken. Nu har vi även börjat ta med pizza hem från krogen och stoppa i frysen. Alltså resterna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s