Barn och vegetarian

Min äldsta dotter, snart 13 år, är vegetarian. Eller “stockholmsvegetarian”, som en del säger, dvs att man äter fisk också. Storasyster bestämde sig för att inte äta kött efter att ha tillbringat en lång stund i tältet för Djurens rätt på Arvikafestivalen. Detta var 2 år sedan. Hon är fast övertygad om att hon ska sluta äta fisk också när hon får bestämma själv. Jag, som också är “stockholmsvegetarian”, tycker att hon ska äta fisk så länge hon växer.

Vi gillar fisk i den här familjen och äter det flera gånger i veckan. Bonussonen frågade förra veckan varför vi nästan aldrig äter kött här hemma. Det beror ju dels på att det är jag (veggomorsan)som lagar all vardagsmat, dels på att de flesta i familjen väljer fisk när alla ska säga sitt.

När kidsen var små serverades både kött och vegetariskt, så då fick de välja. Numera är det mest veggokäk som serveras, inklusive fisk då.

Att stora tjejen är vegetarian (och antagligen alltid kommer att vara det) tycker jag är helt ok givetvis. Jag gillar dessutom att hon har tagit ett eget beslut och kan argumentera för det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s