Påskliljor och snödroppar

Jag hämtade lillasyster och en av hennes kompisar på skolan häromdan. Innan vi gick från klassrummet stannade de vid en av väggarna och tittade på teckningarna som hängde där. De började prata om teckningarna och tog ingen som helst notis om att jag stod bakom dem.

Följande dialog utspelades:

– I min grupp målade alla tulpaner.
– Ja, nästan alla i min också.
– Det var nog för att H (läraren) gjorde det när hon förklarade uppgiften.
– Ja, så var det nog.
– Jag kände att jag ville ha en större utmaning, så jag målade en påsklilja.
– Ja, tulpaner känns så enkla. Jag målade en snödroppe, det gjorde ingen annan. Ser du hur jag lagt till lite grönt i det vita, så att det inte ska vara alldeles helt vitt, för så ser inte snödroppar ut.
– Ja, det blev jättefint.

Vilken underbar dialog mellan två blivande 8-åringar. Jag hoppas deras unika och kreativa synsätt på små och stora uppgifter håller i sig!

2 thoughts on “Påskliljor och snödroppar

  1. Ibland kunde jag önska att jag stötte på vuxna som tänkte så kreativt. Förstörs det på vägen från 8 till 28, 38, 48 osv osv. Eller är det helt enkelt så att det faktiskt bara finns 2 på 25 som är kreativa. Och om det är så varför stöter ja bara på dom andra 23 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s