Frukostflingor i kubik

All Bran, havrefras (vanlig eller råg), Kellogg´s red fruit, Kellogg´s all bran/apple and fig och Müsli i alla dess former. Till det tar man jordgubbsfil, naturell yoghurt med honung, naturell turkisk yoghurt (laktosfri) eller mjölk. Vi har svårt att enas i vår familj om vad som är godast till frukost. (Och då har jag inte ens gått in på bröd, pålägg, eller juice.)

Jag kan egentligen inte anklaga mina barn för att inte kunna enas om något gemensamt, eftersom jag är lika petig och nyckfull själv med vad jag vill ha till frukost. Maken tar alltid fil och müsli till frukost, så han är väl den som är mest konstant i sitt frukostval (föga förvånande…)

När jag morgonpromenerar äter jag gröt till frukost, men annars är nog favoriten turkisk yoghurt med färsk passionsfrukt. Men Kellogg´s all bran/apple and fig är också en storfavorit. Havrefras med mjölk och skivad banan går ner i nödfall. Ni ser, det finns ju så många val och barnen har minst lika många favoriter. Galet!

När vi åker skidor då äter alla gröt till frukost. Inget snack om olika fling- eller müslisorter då inte. (Eller fil, yoghurt, mjölk för den delen.) Måste inför skidresekonceptet även under lågsäsong. Alla i familjen gillar ju gröt och det är mättande, nyttigt och billigt (!) Nu gäller det bara att enas om vilken typ av havregrynsgröt vi ska äta; den med quinoa, extra fibrer, torkad frukt……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s