Plus och minus med Västeråshelgen

Har precis kommit hem efter en supermysig tjejhelg med S och S i Västerås (svägerskan och syrran). Har aldrig varit i Västerås (förutom kört igenom) och det var med nyfikna ögon jag tog in allt i denna nya stad. Kvällen igår kan sammanfattas av ett stort plus och ett stort minus.

+ Restaurang Varda http://gastrogate.com/restaurang/varda/

Glad överraskning! Vi var alla nöjda med maten, men framför allt med servicen som var toppen. Jag blir extra glad när man bjuds på en liten “amuse bouche”, som den carpaccio på hälleflundra som vi fick igår. Utsökt! Drinkarna höll också hög klass och ett extra plus blir det allt när man får in ett fat med chips, utan att behöva betala för det.

Det som dock alltid förvånar mig är de stora portionerna, ett fenomen som alltid inträffar när man hamnar på finare restauranger utanför Stockholm. (Rätta mig gärna om jag har fel…) Jag vill gärna äta tre rätter, men det fungerar inte om portionerna är så stora. Igår var det helt omöjligt att pressa i sig en efterrätt och då hade jag ändå lämnat både på förrätten och varmrätten. Det blev precis lagom att avsluta med en enkel espresso en liten chokladbit som man fick till.

First Hotels Sky Bar

Finns det en Sky Bar i en stad, så vill jag gärna besöka den, det är ju ändå något speciellt att se en stad från ovan, helst med en god drink eller ett glas champagne i handen. Champagnedrinken vi tog innan maten bestod dock mest av isbitar (ej krossad) och bartendern hällde inte heller upp lika mycket champagne i de tre drinkarna. Vi tänkte dock att detta kanske var ett olycksfall i arbetet och beslutade att ge stället en ny chans efter vår fenomenala middag på Varda.

Sky Baren klockan 23.30 hade en lätt stank av avlopp (?!?), våra gin och tonic (som brukar vara ett säkert kort) smakade bara tonic (och serverades av killar i hula-hula klädsel), killen vid pianot (som i och för sig hade en mycket mäktig sångröst) tog i så att rutorna skallrade när han sjöng Tommy Körbergs “Stad i ljus”. Det var en mycket besynnerlig upplevelse.

Förvirrade tog vi oss ut från denna helvetesbar och gick tillbaka till Varda för avslutande drinkar. Varför förkasta ett säkert kort? Slutet gott allting gott.

3 thoughts on “Plus och minus med Västeråshelgen

  1. Figge, Good Point! men man skall aldrig dömma innan man har provat… fast det hade iofs redan gjort…. ;o)
    Håller nästan fullständigt med dig kära P. Det var just det här med portion storleken, tycker inte dem var så stora, maybe för oss var det så, men troligtvis inte för de flesta andra. Tänker mest på vad en fullvuxen man kan äta… då var det säkert lagoma portioner. ;o)

    Tack P och P för en otroligt mysigt helg!!
    PS: Skybaren i V-ås tänker jag aldrig besöka mer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s