Att vara lycklig

Igår träffade jag min kloka och rationella vän S, som bor i London. Att träffa henne gör mig alltid extra klarsynt (för en stund i alla fall) och jag får en stor dos av feedback på tankar och funderingar som jag haft.(Detta hände även före hon blev färdig superpsykolog, så jag sitter inte i terapisoffan….eller?) Vi pratade bland annat om lycka.

Jag är lycklig. Varje dag. Givetvis skuttar jag inte omkring i ett lyckorus hela dagarna, men lyckan finns där hela tiden och dyker upp lite nu och då, under dagen. Vissa dagar måste makens positiva inställning och utrop till för att jag ska inse var lyckan befinner sig just då, men för det mesta har jag hyfsad bra koll själv på var jag har den.

Alla har vi stunder i livet då det är extra svårt att hitta lyckan, och vi kanske behöver någon som hittar den åt oss. Jag har själv varit där, men med egen kraft och andras hjälp har jag alltid kommit tillbaka. Jag håller fullständigt med S, när hon säger att många fokuserar alldeles för mycket på det som gör dem olyckliga istället för att se vad som gör dem lyckliga.

För mig är det inte svårt att formulera eller sätta fingret på vad som gör mig lycklig och det finns en genuin vilja och strävan efter att vara lycklig. Min älskade make har stor del i att jag är en sådan människa idag (och fortsätter vara det).

Jag är övertygad om att alla kan hitta och uppleva lycka, om än på olika nivåer och med olika styrka. Det viktigaste är att man inte ger upp och kanske också inser att på den resan är ensam inte alltid starkast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s