Att snooza – djävulens påfund!

Jag är en person som är både kvälls- och morgonmänniska, beroende på vad som händer i mitt liv. Om jag måste stiga upp en viss tid på morgonen (ja, alla vardagar!) ställer jag klockan på den tid jag ska gå upp och sen går jag helt enkelt upp då. Det finns liksom ingen vits att ligga kvar och trycka på snooze i en halvtimme och sen få stresspanik.

Eller som min käre make gör; ställer klockan en halvtimme tidigare än planerad uppgång, så att han får snooza…..Va?!? Detta innebär ju att jag vaknar en halvtimme tidigare än vad jag ville. Jag blir alltså berövad på min lilla halvtimme som jag så väl behöver. (Jag vet, veckans i-landsproblem…)

Denna taktik blir extra irriterande då vi andra i familjen (jag och kidsen) har lov och maken måste upp och jobba. Jag vaknar ju givetvis när hans mobil ringer och kan sen inte somna om direkt, medan han ligger och snoozar och snoozar och….. Mycket frustrerande!

Det enda argument jag har fått av s.k “snoozare” är att “det är så skönt att ligga kvar”. Är det inte bättre att få ordentlig sömn en halvtimme till än att ligga i halvdvala och vänta på att det ringer igen?

5 thoughts on “Att snooza – djävulens påfund!

  1. Nästan så jag kände på mig att detta inlägg skulle komma så därför använde jag “soft snooze” i morse. “Soft snooze” är detsamma som att stänga av klockan när den ringer och sen gå upp en halvtimme senare när lilla E kommer in och villl gossa 🙂

  2. Absolut inget Snooze här heller! Har provat några gånger problemet med mig att jag vaknar INTE nästa gång telefonen hoppar igång…. och då sover jag över!! :o( Så upp och hoppa på första ringning är det som gäller för mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s