Alcatraz – kan det bli något?

Såg igår nya tv-serien “Alcatraz” på tv4, dubbelavsnitt. (Ett smart och ganska nytt sätt att fånga oss tittare direkt). Jag hade egentligen ingen lust att börja följa en ny serie, men maken insisterade.

Serien är gjord av skaparna till “Lost”, J.J Abrams och co. En serie som jag tyvärr missade helt. (Jag vet att det finns boxar….)

Ja, vad tyckte jag då? Lite skeptisk fortfarande, tycker att det andas lite för mycket Arkiv X hittills, (inte många sci-fi serier kan mäta sig med X-files!) Den unga polisen Rebecca Madsen påminner om en blandning mellan Scully och Mulder, vilket ännu inte övertygar mig.Sen har de slängt in scener som påminner om de mystiska skogarna à la Vancouver/Arkiv X också….nja….

Själva intrigen är lockande och Sam Neill spelar alltid övertygande. Men, hur nu karaktären Rebecca Madsen har missat (som den supersnokande polis hon är) att hennes farfar var FÅNGE på Alcatraz och inte vakt, är lite obegripligt.

Jag ska ge den en chans till, saknar ju faktiskt något som kan mäta sig med älskade Arkiv X. (Trots att sexy Mulder inte finns med)

2 thoughts on “Alcatraz – kan det bli något?

  1. Jag är ocksÃ¥ lite skeptisk. Känns lite njaaaaee för min del. Har förresten säsong 1&2 av Lost om du vill lÃ¥na? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s