Saker man bara delar med sin bästa vän

Igår var jag och min kära vän P på Eva Dahlgrens föreställning på Rival. Det var tredje gången jag såg den. Ganska galet, men väntat, eftersom Eva upptar en speciell plats i mitt hjärta. För 2 år sen gick “Ingen är som jag” för första gången på Rival och jag gick och såg den två gånger. Först på premiären med maken och sen med vännen J. Båda gångerna var speciella, men jag längtade efter att få dela denna upplevelse med P, som liksom jag helt och hållet har smält samman med Eva Dahlgrens väsen, hennes texter, röst och tankar, sedan vi var tonåringar.

Igår var vi där och när jag såg P´s tårar under öppningsscenen, kändes allt perfekt. Ibland är det svårt att förklara för andra vad vissa saker eller personer i livet betyder för oss. Vi försöker desperat att frälsa våra respektive och få dem att förstå storheten i det som betyder så mycket för oss. Vi vill ju att de vi lever med och som vi älskar ska andas samma känsla och kärlek.

Jag är nu vid “nästan 40”, en klok kvinna, som inser att om inte maken kan dela denna vidunderliga fascination och livslånga relation med Eva Dahlgren, så kan jag dela den med någon annan, i detta fall P. Jag har tagit mig förbi tonårstiden och 20+ tiden, då det var extremt viktigt att den jag älskade var tvungen att förstå och dela samma gemenskap och känsla inför det som var viktigt och betydande i mitt liv. Det var ju galet jobbigt att ständigt misslyckas med dessa försök till att leva i totalt samförstånd och symbios!

Så, kvällen igår var underbar och vi behövde inga ord för att förklara för varandra vad vi upplevde. Det var samma nostalgitripp och samma känslor inför denna underbara kvinna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s