Hugo Cabret – en toppenfilm

Det är så skönt att kidsen blivit äldre, så att man kan hitta filmer som ALLA i familjen vill se. (Inte bara plågas av mediokra “vi-vill-tjäna-pengar-på-barn-filmer”). Idag såg vi Martin Scorseses “Hugo Cabret”, en helt underbar film, som fick allas ögon att tåras. Filmen är helt fantastiskt berättad och miljön helt makalös. Detta med urverk och klockor är verkligen fascinerande. Gillar dock inte 3D så mycket, men det kunde jag ha överseende med denna gång.

Som gammal filmvetare fick jag dessutom en rejäl nostalgitripp, som jag inte var beredd på. Jag var inte tillräckligt påläst för att veta att att Scorsese skulle hylla en av filmskapandets pionjärer, Georges Méliès, och fick njuta av klipp från hans gamla filmer bland andra “Le voyage dans la lune”.

Nästa film på repertoaren blir “Hunger Games”. Jag och äldsta dottern ska se smygpremiären på torsdag. Lycka!

3 thoughts on “Hugo Cabret – en toppenfilm

  1. Hunger Games står också på tur här dock endast för M och mig. Mormor och morfar, som är här och hälsar på, skall passa dem små så att vi kan smita iväg och äta middag och gå på Bio. Yeyy!! Väldigt förväntansful på filmen…. hoppas att dem har lyckats fånga känslan i boken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s