Kontrollmammans planer går i stöpet

Kontrollmamman hade planerat i sitt stilla sinne för en heldag med familjen. När hon introducerade första delen av denna dag vid frukost, blev protesterna många. Hon ville nämligen börja med en långpromenad in till söder (endast 5,5 km). Blivande tonåringarna protesterade vilt: “Vi skulle ju ha en softardag” “JAG ska inte promenera i alla fall” och “Jag har läxa mamma, som är viktigare”. Trots alla protester gav hon sig inte.

Efter frukost kom vi iväg, även om barnen gick medvetet EXTREMT långsamt i början (eller egentligen hela tiden). Vi kom dock fram till lunchstället (Stories i Skrapan) i hyfsad tid och avnjöt en välförtjänt lunch trots sura blickar från storbarna. (Herregud, vem har dött av en promenad?)

Resten av dagen blev dock inte som denna mamma planerat, vilket till en början blev lite krisartat, men slutade dock lyckligt. Den planerade hemmagjorda raviolimiddagen får skjutas upp till imorgon, tillsammans med rabarber/jordgubbspajen. Inköpen som mamman skulle göra inne i stan får göras en annan dag.

Det var trots allt helt ok att äta på puben på vägen hem och ta det lugnt istället. Den här mamman är stolt över att ibland kunna improvisera och “chilla” lite, men lyckligast är nog maken och barnen…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s