Diskmaskinslogistik

Jag är uppvuxen utan diskmaskin. Vi är 10 stycken syskon. Ni kan räkna ut att vi fick diska ganska mycket. När jag blev vuxen (29 år!) och köpte en egen lägenhet och den hade diskmaskin, blev jag överlycklig!

Eter några år insåg jag att det finns lika många sätt att fylla en diskmaskin, som det finns personer vid middagsbordet. Maken har på något lustigt sätt gjort diskmaskinen till sitt territorium och försöker överföra sin terrorlag om “diskmaskinsorganisation” på resten av familjen. (Och ibland även släkt och vänner).

Lägg då till detta två blivande tonåringar som är hyfsat förvirrade ibland och skulle kunna ställa in ett mjölkpaket i diskmaskinen, samt en 7-åring som inte alltid har kläm på hur allt ska stå. Maken biter sig i tungan och försöker ignorera kidsens loja inställning till terrorlagen, medan jag uppmuntrar dem till att duka av och fylla maskinen. (Inte ska väl pappa alltid göra det….)

Maken tror inte på curlande av barn, men i detta fall skulle han gladeligen utöva hela registret om han fick. Ångesten lyser i hans ögon när tallrikarna inte blir avsköljda före de ställs in i maskinen, glas och kastruller blandas hejvilt och utrymmet inte utnyttjas maximalt.

Konsekvensen av hans nitiska förhållningsregler gör att barnen inte alltid ser om det är smutsigt eller rent i maskinen. Detta kan leda både till att smutsig disk är inplockad i skåpen eller att det är blandad kompott i diskmaskinen. Spännande!

4 thoughts on “Diskmaskinslogistik

  1. Ställer mig helt på Peters sida i det här. Vi har ingen diskmaskin än, men jag känner mig redan lite smått irriterad över framtidens alla osköljda tallrikar och outnyttjat utrymme! Ni har mycket att lära av Peter!

  2. Haha, Peter och disk är ett återkommande samtalsämne här hemma. Gud, vem minns inte när man nästan blev avhyst från midsommarfirandet pga man råkade ställa ihop ett par tallrikar… ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s