Utedagis – bäst för barnen!

Alla våra tre barn har gått på dagiset “Lillkåsan I Ur och Skur”, vilket har varit toppen för alla i familjen. Dagiset var litet, med hög personaltäthet. (Tror det var 4-5 personal på 20 ungar när det begav sig). Att verksamheten bedrevs till största del utomhus har gjort barnen friska, starka och medvetna om sina kroppar och rörelser. (Ett resultat av mycket bergs- och trädklättrande). Barnens fantasi och lek har utvecklats på ett helt annat sätt genom att få vara ute i naturen och inte begränsas av de “vanlig leksakerna” på ett dagis. De är rädda om naturen, tänker miljövänligt, trivs att vara ute och räds inga skogar eller djur. Helt underbart!

Tänk att få lämna sina barn på ett dagis där frukosten dukas upp utomhus när våren nalkas. Eller där de små skruttisarna snusar gott utomhus i ullunderställ, ullfilt och sovsäck när det är dags för vilan (även om det är minusgrader). Att skogen blir ett andra vardagsrum där allt kan hända och där fantasin inte har några begränsningar. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på hur gott de har haft det under sin dagistid och hur fantastisk och engagerad personalen var, som tog hand om dem.

Om jag ska vara krass och vinkla detta samhällsekonomiskt också, så borde varje arbetsgivare vilja att de anställda hade sina barn på ett Ur och Skurdagis, eftersom vab-dagarna inte blir så många.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s