Blivande tonåringar och matlagning

Storasyster har velat laga mat till familjen en lång tid nu, men fega morsan vill inte att dottern ska vara ensam med gasspisen och gasugnen. Jag längtar därför efter nya lägenheten då vi kommer att ha induktionsspis. Storasyster har stora planer för middagarna hon ska bjuda på och maten som ska lagas. Till och med kokböcker har inhandlats för egna pengar.

Jag ser också enormt mycket fram emot detta. Tänk att få komma hem efter jobbet till en färdig middag, det händer inte ofta ska jag säga. Kanske kan man leja ut hela veckans matlagning till henne…eller är det barnarbete då? Mot en skälig penning? Kanske inte….

Det är hursomhelst dags för de blivande tonåringar att vara mer delaktiga i middagsmatlagningen och även planeringen innan. Att släppa taget lite och acceptera att det kanske blir Storebrors nudlar till middag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s