Vårpirr och ljusare tider

Känner ni det också? Vårpirret? Igår när jag vaknade och möttes av ljuset, fylldes jag av en sådan förväntan och energi inför dagen. (Inte ofta en måndag!) Jag ska inte säga att jag studsade iväg till jobbet, men nästan. Sen idag när solen sken så härligt och det droppade från taken, ja då kom det stora vårpirret. Så underbart härligt! Ronjas berömda vårskrik låg då nära till hands.

Det är så många positiva känslor förknippade med våren. Jag och min älskade blev till vid den här tiden, vilket gör att det pirrar lite extra. Dessutom stundar öppnandet av sommarstugan, vilket brukar ske vid påsk.

När jag var liten var vårpirret förknippat med första cykelturen. Iklädd tjocktröja (som mormor stickat), flög jag fram med solen i ögonen på bar asfalt med smältvattnet rinnande längs trottoarkanterna. Snödrivorna låg kvar på gräsmattorna, men solen värmde. Barndomslycka!

2 thoughts on “Vårpirr och ljusare tider

  1. Jag känner det också. Trots att jag har haft en stressig skitdag som inleddes med ett två timmar försenat tåg.
    Så fort solen sken i mitt ansikte veknade problemen, allt känns lätt och enkelt igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s