21:a kusinen på ingång

Helt galet egentligen! Barnens tjugoförsta kusin beräknas snart, lillsyrrans fjärde kille! Inte nog med det, yngsta lillsyrran levererar ytterligare en kusin senare i år, andra tjejen för henne. Vi är lite bortskämda med att det dimper ner sisådär 2 kusiner i snitt/år nuförtiden, vilket är helt underbart. (Jag behöver inte göra en sladdis, utan bara njuta av syskonbarnen, perfekt!)

Att det blir så många kusiner är ju inte så konstigt eftersom vi är 10 syskon, det borde ju generera lite avkomma. Sen ligger det väl i generna att föda några fler barn än genomsnittet. Det är helt magiskt att bevittna detta naturliga handlag som vi syskon har med bebisar eller den medfödda instinkten att ta hand om de barn som kommer i vår väg (oavsett vems det är). Detta gör släktsammankomsterna ganska lugna i all sin livlighet och intensitet. Det blir lätt mycket liv och rörelse när några av oss träffas, säg 23 vuxna och barn i en fyrarummare…Den gamla klyschan “finns det hjärterum…” är ständigt aktuell.

Förutom glädjen att träffa mina syskon, så älskar jag att se alla kusinerna tillsammans. De tar verkligen hand om varandra! Och en sak är i alla fall säker, man måste vara av rätta virket för att orka med vår stora familj med alla barn och respektive. Respect!

2 thoughts on “21:a kusinen på ingång

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s