Tonårsdrama

Just nu på svt2 “Den övervakande skolan” en brittisk “realitydokumentär” om livet på en högstadieskola i Essex.
http://svt.se/2.172246/ Se den!

Även om jag lever med detta varje dag på jobbet, tonårsdramatiken, så är det väldigt intressant att se denna dokumentär om brittiska tonåringar. Problemen i Essex är de samma som här, både bland elever och lärare.

Tonåringarnas sociala liv och det som händer utanför skolan kan verkligen påverka hela deras (och andras) skoltillvaro och vända upp och ner på varje lektion om det vill sig illa. Det kan storma som om världen ska gå under och sen nästa dag är allt bra och alla är sams.

Det gäller att hänga med i svängarna som vuxen och inse att för dessa killar och tjejer är känslan “på liv eller död” äkta. Det går inte att lära sig diftongerade verb om man är osams med sin bästa kompis eller tjejen har gjort slut. Chilla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s