Badkarsångest

Nu ska jag erkänna en gång för alla att jag hatar att bada badkar! Vi checkade in på Grythyttan idag, jag och min käre make och fick världens finaste rum med badkar. Ett fint rött badkar på vita tassar, “Mysigt!” sa maken. “Absolut” sa jag. (Men det menade jag ju egentligen inte…) Efter en helmysig middag med väldigt gott vin och eftermys i salongen med kaffe och avec, drog vi oss tillbaka till rummet. När vi sedan satt i sängen och tittade på badkaret (som faktiskt står i rummet, inte i badrummet) var jag tvungen att erkänna.

Jag gillar inte att bada i badkar! Alla mina försök har slutat i katastrof. Jag kan hålla med om att själva idén är tilltalande och att de första 2-3 minuterna är avslappnande och njutbara, men sen vill jag bara upp. Bilden av ett romantiskt bad tillsammans med skumpa och tända ljus, glöm det! Maken har dessutom en nagel som lossnar när som helst, hur skulle det se ut om den lossnade mitt bland romantik och bubbel….

Jag har så många dåliga erfarenheter av just badkar och förväntningarna som hör till att jag nu i vuxen ålder kan konstatera att det inte är min grej. När jag och maken var i Madrid för många år sen och lånade syrrans lägenhet skulle vi ha en romantisk kväll med just champagne och bubbelbad. (Syrran hade ett hyfsat stort badkar med jacuzzifunktion). Det slutade med att varmvattnet tog slut när badkaret var till hälften fyllt och strålarna i “jacuzzin” lämnade blåmärken på kroppen. (Champagnen var dock god!)

Så, badkaret här på Grythyttans Gästgiveri får stå outnyttjat, om inte maken får för sig att ta sig ett dopp imorgon. Jag kan ju alltid dricka bubbel och titta på.

4 thoughts on “Badkarsångest

  1. Att jag hatar badkar är förmodligen inget nytt. Anser att det är lite som att flyta i sin egen skit. Låter helst bli. Gillar bubblor, men då enbart drickbara. Kram

  2. Det ser ju skönt ut att bada badkar, speciellt när dottern sitter däri. Men samma här, alla försök har slutat i katastrof så jag har gett upp. Ska dock prova på badhus om några veckor, där man kan simma! 🙂

  3. Katastrof, hatar, egen skit… jee låter som domedagen har kommit då ni kommer i kontakt med ett stackars oskyldigt badkar. Varmt vatten, bra musik, lite bubbel i glaset, tända ljus, trevligt sällskap, vad tusan kan gå fel med det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s