Matematik – ingen panik!

Imorgon har 12-åringarna matteprov. Procent och bråk. Jag har nu suttit i drygt 1 h med storasyster och räknat. Just procenträkning tycker jag är ganska kul (och logisk), så där kan jag vara en lugn, behärskad klippa som ledsagar sin dotter genom procenträkningens djungel. Jag har t o m hittat på egna finurliga uppgifter som hon ska träna på. Trots det kommer det en och annan tår (hos dottern) och några mindre utbrott (fortfarande dottern) med kommentarer som “jag vet inte hur man gör” eller “jag kan inte tänka klart nu”.

Oändligt måste det tålamod vara som jag omger henne med när det är dags för matematik. Jag vill inte att historien ska upprepa sig och att älskade dottern får samma destruktiva syn på sin egen förmåga att räkna och lösa tal, som jag fick under min högstadietid. Framför allt är det viktigt att visa att matte inte har med genus att göra, utan att alla kan bli mattesnillen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s