Barnuppfostran

Läste Karin Jihdes inlägg om barn och hyfs häromdan och kunde inte släppa ämnet riktigt. http://blogg.mama.nu/karin-jihde-blogg/2012/02/01/barn-och-hyfs/

För mig är det så oerhört viktigt att vi som föräldrar gör ett bra jobb hemma med att uppfostra våra barn. Allt från att ge dem god självkänsla till att de vet hur de ska uppträda mot andra människor.

Eftersom jag jobbar med ungdomar ser jag varje dag hur mycket lättare mitt arbete blir om det finns närvarande föräldrar som tar sitt jobb på allvar. Att hälsa och tacka tex, är basala uttryck i min värld, men jag inser att alla föräldrar inte tycker att det är så viktigt.

Jag vet att tonåringar är tonåringar och att de inte alltid gör som de har lärt sig hemma, men god uppfostran lyser alltid igenom även hos den truligaste tonåringen. Tyvärr har ju inte alla med sig detta hemifrån.

Att vara förälder är ett jobb som kräver närvaro, tålamod, styrka, fantasi och empati. Vi får aldrig ge upp, sluta tjata eller sluta bry oss. Det lönar sig i längden, det har jag ju själv sett, trots att jag bara hunnit halvvägs med mina barn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s