Minnena ser mig

“Inom mig bär jag mina tidigare ansikten,
som ett träd har sina årsringar.
Det är summan av dem som är jag.
Spegeln ser bara mitt senaste ansikte,
jag känner av alla mina tidigare.”

Tomas Tranströmers ord sätter fingret på vad jag känner just nu. Jag vill inte fastna i tankar kring vem jag borde vara som kvinna, snart 40, utan alltid hålla mina andra ansikten levande och brinnande. Inte reduceras till det som min blick möter i spegeln just nu. Jag är så mycket mer än så.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s