Freakshow

Är det något jag tjatar om här hemma så är det handtvätt. Ingen kommer undan! Vet inte riktigt om det klassas som freakshow, men vid dessa tillfällen är det obligatoriskt med handtvätt hemma hos oss:

– efter toabesök (givetvis!!!!)
– direkt man kliver innanför ytterdörren
– före man lagar mat
– före måltider (även frukost)
– när man räknat spargrisen
– om man pillat sig i näsan (eller något annat ställe)
– före man gosar med en bebis (händer ganska ofta i vår släkt…)

Jag kan erkänna att jag inte är lika fascistisk med vuxna som kommer hem till oss (även om jag vill) men barn däremot, där finns ingen återvändo. Barn ifrågasätter ju aldrig om en annan vuxen än föräldrarna ber dem tvätta händerna. Jo, när de blir lite äldre. Jag hörde en kompis till storasyster fråga henne: “Varför måste man alltid tvätta händerna hos er?” Hmmm, fråga mamma…..eller?

Mitt innersta väsen vill tvinga varenda jäkel som kommer hem till oss att följa mina nitiska regler, men då blir man väl garanterat klassad som psykotisk. Därför håller jag masken, ler fint medan tänderna gnisslar och lägger allt krut på barnen.

10 thoughts on “Freakshow

 1. Intressant, var helt omedveten om den här besattheten. Ber om ursäkt för alla gånger jag inte följt reglerna :-). Men när ni kommer hem till oss kan ni släppa loss om ni vill :-).

 2. Jag tror att en överdriven användning av handsprit stjälper mer än hjälper. Med det inte sagt att man ska vara skitig eller inte tvätta sig. Det behöver bara inte vara kliniskt.

 3. Sjukt beteende det är vad det är. Inte undra på att vi får fram fler och fler resistenta bakterier. Hur har vi kunnat överleva årmiljonerna utan sprit. Jo för att vi lär kroppen att tåla bakterier. Om vi tar bort det naturliga skyddet så kan vi lika bra lägga oss ned och dö på en gång.

  Men det är kul att vi har olika åsikter…

  Ja just ja nu har även jag lyckats få med din blogg i listan.

  //Thommy

  http://tg-defacto.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s