Minigolf, ett nöje för hela familjen

Jag skrattar fortfarande åt minnet av de härliga familjefejderna på minigolfbanan på Ingestrand förra sommaren. En familj av idel vinnarskallar rekommenderas inte att ägna sig åt en sådan sysselsättning, men varför inte försöka? Min tanke är nämligen att vi ska stå där en dag, alla fem, och skrattandes avnjuta den glass som vinnaren (min man) alltid bjuder på efter rundan. Men, jag får nog ge det några år till. Hela familjen har ännu inte klarat av att gå en hel runda tillsammans, utan det är alltid något som händer.

Lillasyster brukar lämna in klubba och boll efter ca: 9 hål och blir sittandes med armarna i kors, argt blickandes under lugg på oss andra. Hon flyttar motvilligt med runt resten av banan, men sitter gärna kvar lite extra länge vid föregående hål, så vi verkligen förstår hur arg hon är.

Storasyster är en doldis vad gäller vinnarskallen. Hon har under sina snart 13 levnadsår mörkat denna sida, men vi ser mer och mer av hennes envishet och vilja att vinna. Om hon misslyckas med ett slag börjar hon medvetet spela dåligt; lägger bollen helt fel, slår utan att titta osv. Helst skulle hon nog vilja skrika eller slå på något, men hon är än så länge tillräckligt behärskad.

Storebror var en envis vinnarskalle som liten, men verkar, hör och häpna, ha vuxit ifrån det….hur är det möjligt?

Min käre make är ju överlägsen oss andra i minigolf och kör sitt egna lilla race. Han försöker verka cool, som om han inte bryr sig egentligen, men jag har sett hans ilskna blick och en viss tendens till okvädesord när han inte gör bra ifrån sig. (Han tävlar ju endast mot sig själv förstås….)

Jag är nog den enda som inte har vinnarskalle i familjen……..
Nä, givetvis stämmer inte det, men jag kan faktiskt behärska mig nuförtiden, speciellt när barnen är med. (Jag kan höra dig skratta nu svärfar!). Så min dröm om att alla i familjen harmoniskt ska skutta omkring på minigolfbanan, positivt hejandes på varandra med glädje i blicken får nog vänta på sig.

2 thoughts on “Minigolf, ett nöje för hela familjen

  1. Noterar att min Fru har sett igenom min, vad jag trodde, mycket väl dolda vinnarskalle. Så här och nu erkänner jag. Jag hatar verkligen att förlora. Jag hatar verkligen. Hatar. Fast eftersom jag också är extremt duktig på att gilla läget så går det över inom max 3 sekunder. /M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s