überpositiv

Jag vill vara en sån människa. Inte maniskt glad och onaturligt positiv, bara helt fantastisk på att se det positiva i människor och händelser. Jag jobbar på det, benhårt, och försöker påminna mig själv om det hela tiden. Jag har två förebilder som jag försöker leva upp till: min man och L (mamma till en av barnen i stora tjejens förra klass).

Min man är lugnet själv, ser aldrig några problem med något, hetsar aldrig upp sig, oroar sig ALDRIG över något och har alltid någon positiv vinkling på problem eller klagomål. Hur gör människan???

L är en sådan kvinna som alltid ger positiv feedback till alla hon möter. Allt från hur fin man är i håret till hur bra man uttryckte sig på föräldramötet. Allt känns äkta och genuint, hon verkligen ser varje människa. VARJE GÅNG jag har träffat henne har hon sagt något som gjort mig varm om hjärtat. Med henne har jag verkligen fått öva på att ta emot komplimanger, för det är något som jag inte är bra på.

Jag vill vara kombinationen av dessa två personer. Jag vill komma ihåg att säga alla de där positiva sakerna till människor jag träffar dagligen. Jag vill kunna skaka av mig alla negativa tankar och fokusera på det som är positivt och viktigt. Jag vill inte oroa mig för saker som kanske kan hända. Jag vill sprida bra energi omkring mig, hela tiden!

Nä, jag pratar inte om att skutta runt som en Julie Andrews i “Sound of music”, men kanske i närheten…..

6 thoughts on “überpositiv

  1. Jag gick en kurs för ett tag sedan. Då kom nåt som heter femkronan upp. Det funkar så att du har 5 enkronor i fickan, sen ska du under dagen säga fem konkreta positiva saker till olika människor. För varje positiv sak, flyttar du en krona till den andra fickan.

  2. Tack för den positiva feedbacken och skall bättra den delen av mitt beteende så jag blir ensam om att bli omnämd i ett framtida blogginlägg i detta ämne:-) /M

  3. Hmmm… det ämne ligger mig lite varmt om hjärtat…. Det är kanske så att ibland ser jag något sammanbiten och sur ut fast jag inte är det…. undrar hur man ändra på det?… Plastikkirurgi??? ;o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s